VueltaBreien2020VueltaTricotar Maurice Spapens Dutch Design, that lasts. ModeDesign. Kunst op Maat. Dames en Heren Kleding.
MSDDdropmenu Wildknitting Maurice Spapens Dutch Design

VueltaBreien2020VueltaTricotar.

“BREDA KMA VUELTA, duurzaam-samen-breien” verbinden vanuit het verleden naar de toekomst. Tijdens de start van de Vuelta en de weken erna zal het Spanjaardsgat feestelijk, kunstzinnig versierd zijn met tien kleurrijke breiwerken. Op de dag van de Vuelta zal ook vanuit de lucht op het sportveld van de KMA een groot rood gebreid shirtzichtbaar zijn. Metafoor voor eenieder die wel eens in het rood heeft gereden.Voortgekomen uit verbondenheid in de strijd. Die van de dag van de Vuelta, die vande maanden, het jaar ervoor om dit project, dat nu aan het begin staat, er te latenkomen. Om nooit te vergeten strijden die er gestreden zijn om als Nederland te komen waar we nu in vrijheid met democratie samen staan. Vuur, verandering, passie, Vuelta, de combinatie van de vier woorden typeert het evenement maar ook de modisch kunstenaar Maurice Spapens. Hij bedacht het hele plan en met uw hulp is hij er van overtuigd dat dit geweldige project er gaat komen. Breien is helend, breien is duurzaam. Acryl-garen kan ge-upcycled worden via breien tot een kunstwerk welke nadien verwerkt wordt tot isolatie. Eén van de doelstellingen van dit project is om zo veel mogelijk acryl-wol uit de maatschappij op te halen en ondermeer te verwerken tot handgebreide of gehaakte rode lappen, en materiaal voor isolatie van bijvoorbeeld huizen.Een andere doelstelling is om zo veel mogelijk mensen te verbinden via de te breien shirts voor het kunstwerk. Als uit elk land van de wereld iemand mee zou breien dan verbindt de Vuelta niet alleen de sportbroeders maar via de breisels allelanden van de wereld, de mensen. Lokaal in Breda gaat er veel samen gebreid worden in breicafe’s,
brei-events, op bijzondere locaties. Elders mag dat natuurlijk ook gebeuren.
21x30cm of 30x21cm Rood.
"FIFTY SHADES OF RED, make everybody glad"
De acryl-wol komt het liefste van zolder waar het lag te wachten op een moment om nog mee gebreid te worden. Her en der op zolders, diep in kasten en laden liggen heel veel bolletjes ondermeer acryl-wol te wachten op een nieuwe toekomst. Nog één keer shinen in een optreden om erna voor tientallen jaren zo niet langer haar werk te doen als isolatie. Daar was de wol ooit om te beginnen voor gemaakt. Om via een breiwerk te eindigen in een warme trui of shawl voor de drager. Acryl is samen met andere niet oplosbare plastics één van de huidige grote wereldproblematieken. Als dit project erin slaagt om wereldwijd mensen te verbinden en een vorm te ontwikkelen waarin materialen die niet meer gebruikt worden, worden hergebruiktvoor duurzame langdurige doeleinden lokaal. Dan zijn ze ook provinciaal, landelijk,Europees en wereldwijd in te zetten. Dan hoeft men enkel om te beginnen een aantal mensen bij elkaar te brengen die gezellig gaan breien, elkaar aanhoren, elkaar helpen waar nodig. Erna het verzamelen van overgebleven wol en andere benodigdheden om te eindigen met het einddoel. Als het aan Maurice Spapens ligt eerst een kleurrijk kunstwerkbreisel dat markeert dat men een mijlpaal heeft bereikt. Erna de gemeenschappelijke zaak.

kma spanjaardsgat


link naar projectplan in pitchformaat

Vuelta Breien Agenda

Iedere Maandagmiddag
Park Zuiderhout Teteringen
Start 13 januari
14 - 16 uur

Iedere Dinsdag 14.00 - 16.00
Vanaf Begin februari.
Nieuwe Meidoorn Tuinzigt
Meidoornstraat 115

Iedere Woensdagmiddag
Tientjes Kloosterlaan 14.
Start 08 januari
14 - 16 uur

Iedere Donderdagochtend
Stedelijk Museum Breda.
11 - 13 uur
Start 29 januari.

Iedere VrijdagMiddag
Foodguerilla.
Stek.
Start 10 januari
14 - 16 uur

Iedere Zaterdagochtend
Trésor Breda Noord.
Start 11 januari
10 - 12 uur

3 maart t/m 12 april
Expositie in Next, SMB Breda
Werkatelier in de expositie.
Breitafels komen naar het museum.
Iedereen samen :)

Start Vuelta Nederland 14 augustus
Start Vuelta Breda 16 augustus
Presentatie breikunstwerken op muur van het Spanjaardsgat
13 of 12 of 11 augustus 19.30 uur.
Locatie Spanjaardsgat
Email MauriceSpapensDutchDesign

Atelier Maurice Spapens Dutch Design
Tel. 076-5221439. Mob. 06-28279417.