Maurice Spapens Kunst op Maat. Fifty Shades of Red, WildKnittingRoom, VueltaBreien ondermeer mogelijk gemaakt door Gemeente Breda, NS, VueltaHolanda, KMA, Prins Bernard Cultuur Fonds, breiers, donateurs en iedereen die ik vergeet te vermelden.
MSDDdropmenu Wildknitting Maurice Spapens Dutch Design

VueltaBreien2020VueltaTricotar.

“BREDA KMA VUELTA, duurzaam-samen-breien” verbinden vanuit het verleden naar de toekomst. Tijdens de start van de Vuelta en de weken erna zal het Spanjaardsgat feestelijk, kunstzinnig versierd zijn met tien kleurrijke breiwerken. Op de dag van de Vuelta zal ook vanuit de lucht op het sportveld van de KMA een groot rood gebreid shirt zichtbaar zijn. Metafoor voor eenieder die wel eens in het rood heeft gereden. Voortgekomen uit verbondenheid in de strijd. Die van de dag van de Vuelta, die van de maanden, het jaar ervoor om dit project, dat nu aan het begin staat, er te latenkomen. Om nooit te vergeten strijden die er gestreden zijn om als Nederland te komen waar we nu in vrijheid met democratie samen staan. Vuur, verandering, passie, Vuelta, de combinatie van de vier woorden typeert het evenement maar ook de modisch kunstenaar Maurice Spapens. Hij bedacht het hele plan en met uw hulp is hij er van overtuigd dat dit geweldige project er gaat komen. Breien is helend, breien is duurzaam. Acryl-garen kan ge-upcycled worden via breien tot een kunstwerk welke nadien verwerkt wordt tot isolatie. Eén van de doelstellingen van dit project is om zo veel mogelijk acryl-wol uit de maatschappij op te halen en ondermeer te verwerken tot handgebreide of gehaakte rode lappen, en materiaal voor isolatie van bijvoorbeeld huizen. Een andere doelstelling is om zo veel mogelijk mensen te verbinden via de te breien shirts voor het kunstwerk. Als uit elk land van de wereld iemand mee zou breien dan verbindt de Vuelta niet alleen de sportbroeders maar via de breisels alle landen van de wereld, de mensen. Lokaal in Breda gaat er veel samen gebreid worden in breicafe’s,
brei-events, op bijzondere locaties. Elders mag dat natuurlijk ook gebeuren.

"FIFTY SHADES OF RED, make everybody glad"

21x30cm of 30x21cm Rood.

De acryl-wol komt het liefste van zolder waar het lag te wachten op een moment om nog mee gebreid te worden. Her en der op zolders, diep in kasten en laden liggen heel veel bolletjes ondermeer acryl-wol te wachten op een nieuwe toekomst. Nog één keer shinen in een optreden om erna voor tientallen jaren zo niet langer haar werk te doen als isolatie. Daar was de wol ooit om te beginnen voor gemaakt. Om via een breiwerk te eindigen in een warme trui of shawl voor de drager. Acryl is samen met andere niet oplosbare plastics één van de huidige grote wereldproblematieken. Als dit project erin slaagt om wereldwijd mensen te verbinden en een vorm te ontwikkelen waarin materialen die niet meer gebruikt worden, worden hergebruikt voor duurzame langdurige doeleinden lokaal. Dan zijn ze ook provinciaal, landelijk, Europees en wereldwijd in te zetten. Dan hoeft men enkel om te beginnen een aantal mensen bij elkaar te brengen die gezellig gaan breien, elkaar aanhoren, elkaar helpen waar nodig. Erna het verzamelen van overgebleven wol en andere benodigdheden om te eindigen met het einddoel. Als het aan Maurice Spapens ligt eerst een kleurrijk kunstwerkbreisel dat markeert dat men een mijlpaal heeft bereikt. Erna de gemeenschappelijke zaak.

Vuelta Breien Agenda

Kunst op Maat, Fifty Shades of Red, WildKnittingRoom,
VueltaBreien.
Ondermeer mogelijk gemaakt door Gemeente Breda, N.S,
VueltaHolanda, KMA, Laurenz, Bonk
breiers, hakers, donateurs en iedereen die ik vergeet te vermelden
______________________

Iedere Maandagmiddag
14.00 - 16.00
Nieuwe Meidoorn Tuinzigt
Meidoornstraat 115

Iedere Woensdagmiddag
WildKnittingRoom.
NS station Breda belcrumzijde.
Net voorbij Bruna.
14 - 16 uur

Iedere VrijdagMiddag
WildKnittingRoom.
NS station Breda belcrumzijde.
Net voorbij Bruna.
14 - 16 uur


Permanente Expositie in WildKnittingRoom.
NS station Breda belcrumzijde.
Net voorbij Bruna.
7 dagen per week van buitenaf te bezichtigen.

Met werken van

Ruth Horstmannshoff
&
Ronals Bronder

27-08-2024 Universe Hart

juli Goes Magdalena Kerk

7 juli 25 augustus
High Five Galerie
Baarle Nassau

Email MauriceSpapensDutchDesign

WildKnittingRoom Woensdag & Vrijdag Open 14 - 16 uur. Zaterdag 10 - 12 uur
NS Station Breda Belcrumzijde Uitgang Oost